De caravan staat op Recreatiepark Duinrand, tegen de boswachterij Westenschouwen, een uitgebreid duin- en bosgebied, waar ook een gedeelte is waar honden los mogen lopen. Door de bossen wandelt u in 20 minuten naar het strand. Over de weg wandelt u in 15 minuten naar het strand. Maar u kunt ook gebruik maken van de fiets, drie herenfietsen en één damesfiets staan tot uw beschikking. In het bos zijn acht wandelroutes uitgezet variërend van 3 tot 12 km. U kunt hier regelmatig reeën en damherten tegenkomen!

Op het park is aanwezig: restaurant, cafetaria, fietsverhuur en -reparatie, speeltuintje, wasserette.

En houdt u van duiken? Neem dan uw uitrusting mee, want de omgeving biedt volop prachtige duiklocaties. Tientallen prachtige duiklocaties in de Grevelingen en de Oosterschelde zijn binnen een kwartiertje rijden bereikbaar. Informatie hierover is in de caravan aanwezig, en we hebben een eigen spoelgelegenheid en droogrekken voor uw uitrusting.

Bij aanvang van uw vakantie ontvangt u bij de receptie de Schouwen-DuivelandPas. Hiermee ontvangt u aantrekkelijke kortingen bij veel attracties, en kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Uw SchouwenDuivelandPas is een week geldig. Als u langer blijft, kunt u bij de receptie een nieuwe pas ophalen.

Zie ook de website van De Duinrand Recreatie.

Een grote supermarkt (AH) ligt op 5 minuten fietsen, in het dorp.

Boswachterij Westerschouwen

Het grootste bos van Zeeland is te vinden aan de kust van Schouwen-Duiveland. Het is onderdeel van het natuurmonument de “Kop van Schouwen” en is één van de mooiste gebieden van Staatsbosbeheer. Overal is de branding van de Noordzee hoorbaar. U vindt er heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Maar ook vogelrijke bosranden met vele soorten bomen en planten.

Boswachterij Westerschouwen is een 330 hectare groot natuurgebied met volop mogelijkheden voor recreatie. De heuvelachtige duinenlandschap geeft je een vakantiegevoel. Het gebied heeft uitgebreide routes en is daarom goed toegankelijk voor recreanten. Te voet, per fiets of met een paard het gebied in, het is allemaal mogelijk. Er is een speciaal rondlopend tegelpad aangelegd waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Verder treft u er picknicktafels, fietsenstallingen, infopanelen, een schuilhut en twee uitzichttorens. Er zijn wandel-, fiets-, mountainbike-, rolstoelroutes en ruiterpaden. U kunt uw bezoek het beste starten bij de excursieschuur.

Er zijn vier uitgezette wandelroutes, variërend in lengte van 3 tot 8 km, in totaal 25 km wandelroute. Daarnaast staat het bos bekend om zijn goed mountainbikeroute.